Het herfstweer nam zijn intocht in het land en daarmee besloot ik achter de rug van Sophie om een weekendje Brussel te boeken, ze houdt niet van verrassingen dus des te leuker om er dus niks over te lossen.
In mijn zoektocht naar een leuk en betaalbaar restaurant werd ik meermaals getipt over La Buvette een. Leuke restaurant in een Art-decostijl gebouw, het restaurant bevindt zich op twee verdiepingen en wij zitten op de tweede verdieping, we worden welkom geheten door het personeel en voor het eerst in lange tijd zijn, we is op tijd om 19 uur stipt stappen we binnen. Het is een sober, maar doch warm ingericht met hippere tafels met een gezellig schemerlampje op tafel!
We krijgen kort het menu voorgesteld en we kiezen om de coquilles als extra gang te nemen (+€ 17) het menu zonder de coquilles kost € 62(4 gangen) we worden welkom geheten met 3 superlekkere hapjes, gepofte pompoen op een zaden cracker, een loempia gevuld met lam stoverij en een espuma van kimchi met gegrilde wortel.
We starten het menu met gebrande prei, zalm forel en aan tafel geserveerde malt sabayon, hoewel ik niet fan ben van koude voorgerechten was het lekker fris, goed op smaak en een mooie combinatie.
Sophie koos trouwens voor aangepaste wijnen en starten met een glas champagne, ik koos voor een kombucha en water tijdens de maaltijd.
Als volgende gang kort gebakken coquilles met noten, crumble en aardpeer, velouté, lekker Gerecht en mooi in balans
Het volgende Gerecht was persoonlijk mijn minst favoriete om de reden dat ik vond dat er iets te veel gekonfijte citroen schil in verwerkt zat. We krijgen kabeljauw traag gegaard met een tarwe die bereid is als risotto met gekonfijte citroen en bovenop fijn gesneden cepes.
Als hoofdgerecht krijgen we brasvar varken, traag gegaard, groene kool, gerookte druif.
Het is een klassiek bordje met als verrassing de gerookte druiven die het Gerecht leuk opliften! Njammie!!!
Het dessert is een variant op tiramisu met een bisquit en caramel, merengue met cacao en passievruchten, sorbet met chocolade crumble, heel lekkere afsluiter
Bij de koffie (lees verveine thee) krijgen we ook nog lekkere mignardise, witte chocolade met sechuan peper, mandarijn gello, en een madeleintje
La Buvette een welverdiende AU REVOIR ! wij komen terug
Groetjes
Daniel Gastronaut






